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All questions must be answered.

This Questionnaire is based on application of, the Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of
Financial Account Information (AEOI Agreement ), Common Standard on Reporting and Due Diligence for Financial Account
Information ( CRS Agreement Enclosure ) and Rules and Administrative Procedures for the Implementation of the

Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information and the enclosure
of the Common Standard on Reporting and Due Diligence for Financial Account Information(CRS Rules & Procedures ),
ratified by Royal Decree n° M/125 of 1/12/1438 H., corresponding to 23/8/2017.

A more explanatory answer may be given as an attachment where necessary. Insert a reference to the question number
and letter in any attachment.

SECTION 1 - GENERAL INFORMATION

1. Name of Fls:

2. The licensing agency:

3. License number:

4. TIN Number:

5. Global Intermediary Identification Number
(GIIN) for FATCA purpose:

6. type of financial institution: [OCustodial Oinvestment
ODepository Olnsurance



https://gazt.gov.sa/ar/RulesRegulations/InformationExchange/Documents/%D8%A7%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%82%D9%8A%D8%A9%20%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%84%20%D8%A7%D9%84%D8%AA%D9%84%D9%82%D8%A7%D8%A6%D9%8A%20%D9%84%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%84%D9%8A%D8%A9.pdf
https://gazt.gov.sa/ar/RulesRegulations/InformationExchange/Documents/%D8%A7%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%82%D9%8A%D8%A9%20%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%84%20%D8%A7%D9%84%D8%AA%D9%84%D9%82%D8%A7%D8%A6%D9%8A%20%D9%84%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%84%D9%8A%D8%A9.pdf

SECTION 2 - GENERAL QUESTIONS

Questions (Yes/No)

Yes

No

CRS and FATCA project organization

1.

Do you periodically review your business operations to ensure it has a
proper CRS and FATCA classification?

2.

Do you have proper change management policies in place to ensure that
your compliance environment remains effective despite exposure to
business changes internally or externally?

Do you have a risk management framework that incorporates risks
specific to CRS and FATCA?

Do you have proper change management policies in place to ensure that
your compliance environment remains effective despite exposure to
business changes internally or externally?

Can you clearly delineate between your centralized, decentralized and
hybrid functions, and articulate which of your group entities perform
which of your CRS and FATCA functions?

Do you maintain a descriptive list of products and services offered to
your clients, and an analysis of how accounts are impacted by CRS and
FATCA?

Stakeholders collaboration

7. Have you identified your CRS and FATCA stakeholders?

8. Isthere active participation of your stakeholders to ensure ongoing
compliance with CRS and FATCA?

9. Do you have periodic established meetings to discuss CRS and FATCA
compliance?

10. Do you have an escalation process for raising ad-hoc internal or client
matters pertaining to CRS and FATCA?

11. Can you provide documentation of your collaboration with internal

stakeholders for your initial and ongoing CRS and FATCA compliance
obligations, such as internal meeting minutes, documentation indicating
the assignment of responsibilities, including the Responsible Officer for
FATCA purposes?

Roles, responsibilities and accountability

12.

Do you have a clear and descriptive delineation of your functions and
those responsible as they pertain to the CRS and FATCA?

13.

Do you document your use of external service providers and the context
of such services?

14.

Do you have a process to monitor and assess updates pertaining to the
CRS and FATCA?

15.

Do you have a process to communicate updates pertaining to the CRS
and FATCA?

16.

Do you perform impact assessments based on updates to legislative
guidance?

Training

17.

Do you require mandatory training for stakeholders and employees who




have responsibilities pertaining to the CRS and FATCA?

18. Are you training updated on an annual basis to account for legislation or
guidance changes?

19. Do you have periodic evaluation of changes and accompanying
communications on these changes, whether by training or other means?

20. Do you have training specific to employees responsible for on-boarding
and documentation validation, such as self-certifications?

21. Do you inform your clients of their CRS and FATCA obligations?

22. Do you update your intranet and public webpage to address CRS and
FATCA?

Documentation and record-keeping

23. Did you establish policies and procedures for the implementation,
compliance and maintenance of CRS and FATCA documentation?

24. Do you routinely review and update your policies and procedures?

25. Do you have an electronic repository where your policies and procedures
are catalogued and stored?

26. Do you inform or obtain assurance from your external service provider
that legislative updates which impacts their functions have been taken
into consideration?

27. For risk or time sensitive matters, do you have a process to inform or
escalate the matter to the external service provider?

28. Is there an agreed upon timeframe for responses or resolutions?

29. Does the external service provider handle potential inquiries from tax
authorities?

Accounts are identified and monitored

30. How do your systems identify which accounts are High Value Accounts? Including any
accounts that were previously Lower Value Accounts but have subsequently become High
Value Accounts?

Response:

31. How do your systems and relationship managers knowledge permit, to determine whether
the balance exceeded $1,000,000 at 31 December 2017? And how do you take into
account:

a) The requirement to consider the differences in currencies for accounts; and

b) The requirement to aggregate the balances across all Financial Accounts held by the
account holder?

Response:

32. For any dormant accounts where you have not applied due diligence rules or reported the

account;

a) How do you identify circumstances, which would mean that the account should no longer be
treated as dormant?

b) What processes do you have in place to end the dormant account status and commence
due diligence and reporting?

Response:




33. If an Account Holder notifies you of a change of circumstances which results in new indicia
for a Reportable Jurisdiction or the US (such as a change in address), what procedures will
be triggered for CRS and FATCA due diligence and reporting purposes?

Response:

34. What is the treatment and follow-up action, if any, where the Account Holder does not
respond to any outreach made to cure indicia identified due to a change of circumstance?

Response:

Compliance with rules on pre-existing individual accounts

35. How do you make sure that where the residence address test has been applied, that you
used a current address for account holders in every case?

Response:

36. Where you did not hold a current address, such as for accounts where mail was returned,
did you apply the Electronic Record Search?

Response:

37. For all pre-existing accounts, did your procedures verify the addresses provided by account
holders against Documentary Evidence?

Response:

38. How many systems do you maintain account holder details on? And what processes do you
have in place to identify all such systems?

Response:

39. What process do you have in place in case of inconsistent information held across systems?

Response:

SECTION 3 - DUE DILIGENCE OBLIGATIONS /PRE-EXISTING ACCOUNTS

Questions concerning the choice of review method Yes

No

1. Do you opt to review pre-existing accounts according to the regulations for
new accounts? [See Article 2(e) of CRS Agreement Enclosure and Article
4(a) of CRS Rules & Procedures].




2. Do you opt to review accounts with a balance or value not Exceeding USD 1
million according to the rules/regulations for accounts with a balance or
value that exceeds USD 1 million? [See Article 2(e) of CRS Agreement
Enclosure and Article 4(a) of CRS Rules & Procedures].

Questions concerning the review of pre-existing accounts as of 7 September

- . Yes No
2017 (pursuant to the provisions that implement CRS)
3. Have you undertaken a review of all pre-existing accounts as of7
September 2017 to identify account holders and beneficial owners who are
resident for tax purposes in a state or
Jurisdiction?
4. Have you opted not to review pre-existing accounts owned or controlled by an
entity when the balance or value does not exceed USD 250,000 as of 7
September 20177
Questions concerning pre-existing accounts owned or controlledby a natural Yes No

person

5. Ifit has not been determined under the resident address test where the account
holder is resident for tax purposes [see CRS Agreement Enclosure Article 3
(B) and Article 4 (c) of CRS Rules & Procedures], is a search then performed
in electronically searchable information concerning the account holder?

6. If the only circumstantial evidence that has been identified is an instruction
to hold a post or a foreign c/o address, and no other address is registered
for the account holder, do you then carry out one of the following
measures?

e Paper record search as required pursuant to CRS Agreement Enclosure
Article 3 B (5).

e Obtain from the account holder a self-certification or documentary
evidence to establish the residence(s) for tax purposes.

7. Ifit cannot be established where the account holder is resident for tax purposes
following such measures, is the account then marked as an undocumented
account?

8. If the account value exceeds USD 1 million, is a search then performed for
information as referred to in CRS Agreement Enclosure Article 3 C(1), which
is electronically searchable?

9. If not all the information referred to in CRS Agreement Enclosure Article 3 C(1)
is electronically searchable, is the customer’s file then reviewed as required
under CRS Agreement Enclosure Article 3 C(2)?

10. Do you have policy and procedures in place, which ensure that relationship
managers are made aware of relevant new information which affects pre-
existing accounts as required under CRS Agreement Enclosure Article 3
C(9)?

Please provide a copy of your policies and procedures




11. Do you ensure that relationship managers aggregate the value of all accounts
that the relationship manager understands or should understand to be directly
owned, controlled or opened by the same person in order to determine
whether the value exceeds USD 1 million as required under CRS Agreement
Enclosure Article 7 C(3)?

Questions concerning pre-existing accounts owned or controlledby an entity |yes

No

12. Do you determine where the account holder is resident for tax purposes
pursuant to CRS Agreement Enclosure Article 5 D (1a)?

13. Do you determine whether an account holder is a financial institution or another
entity pursuant to CRS Agreement Enclosure Article 8 (A)?

14. Do you determine where beneficial owners are resident for taxpurposes?

SECTION 4 - DUE DILIGENCE OBLIGATIONS /NEW ACCOUNTS

About the account holder/beneficial owner

Yes

No

1. Are the account owners treated as account holders in accordance with CRS
Agreement Enclosure Article 8 E (1)?

2. Have all natural persons who are resident in one or more othercountries
been declared?

3. Have all account holders that are companies, etc. and residentin one or
more other countries been declared?

4. When an account holder is a company, etc., do you exempt it fromreporting in line
with CRS Agreement Enclosure Article 8 D (2)?

a) a company when the company’s shares are regularly tradedon an
established securities market, or the company is an related entity to
such a company

b) a Governmental Entity

c) an International Organization

d) a Central Bank

e) a Financial Institution

5.  Are your policies and procedures concerning the distinction between
passive/active account holders (passive/active NFE/NFFE) in line with the
Standard? [See CRS Agreement Enclosure Article 8 D (7) — (9)].

Determination of whether the account holder/beneficial owner isresident in a




reportable jurisdiction

6. Are self-declarations routinely obtained concerning residence fortax purposes from
a new account holder who is a natural personand who opens a financial
account?

7. s an updated self-declaration or other information routinely obtained when a pre-
existing account holder opens a new financial account?

8. If the answer to question 7 above is “No”, is such a self- declaration always
obtained when new customer information is obtained in connection with the
opening of the new account?

9. Do cases arise where no self-declaration is obtained from the account
holder/beneficial owner in other cases not covered by questions 6 & 7?

10. Do you have policies and procedures or routines for assessing the reliability of
the information given in the self-declaration?

Please provide a copy of your policies and procedures

11. Do you have policies and procedures in place to closean account within 90 days if
the account holder has provided inaccurate information or failed to provide
information without correcting the situation?

Please provide a copy of your policies and procedures

SECTION 5 - OTHER QUESTIONS

Other questions

Yes

No

1. Is documentation retained which shows how an account has been reviewed?

2. Do you have policies and procedures in place for assessing the reliability of the
information given in the self-certification, the new information or other information
that have been obtained?

Please provide a copy of your policies and procedures

END




